Sunday, August 20, 2006

Nova: Hirsi de gelukzoeker

Hirsi Ali laat weten ontevreden te zijn met de uitzending. ‘Ik heb algemene opmerkingen gemaakt over macht, partijprogramma’s enzovoort. Het lijkt erop dat die uit de context zijn gehaald’

FRAGMENT NOVA DOCUMENTAIRE 'DE GELUKZOEKER'
"Ik was verbaasd en kreeg kippenvel. Dit was het laatste wat ik had verwacht. Rita nodigde me uit voor een glas wijn en wilde er nog eens rustig over praten. Ze vertelde me dat ze alles recht ging zetten wat krom was in Nederland." "Ze is enorm populair, maar heeft geen partijprogramma. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt."

Het Algemeen Nederlands Persbureau in StaatsMedia centrum; HILVERSUM (ANP) - Ayaan Hirsi Ali waarschuwt voor het 'gevaar' dat Rita Verdonk in haar ogen vormt. Dat doet ze in het NOVA-televisiedocumentaire 'De Gelukzoeker', dat zaterdag 26 augustus wordt uitgezonden.

Het ex-Kamerlid zegt over de huidige minister van Vreemdelingenzaken: ,,ze is enorm populair, maar heeft geen partijprogramma. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt.''

Kort nadat Hirsi Ali haar paspoort weer terug kreeg, ontving ze een telefoontje van Verdonk. ,,Ik was verbaasd en kreeg kippenvel. Dit was het laatste wat ik had verwacht. Rita nodigde me uit voor een glas wijn en wilde er nog eens rustig over praten. Ze vertelde me dat ze alles recht ging zetten wat krom was in Nederland.''

Ja, het geld dat stom is maakt recht wat krom is want moraal wijkt voor de poen.

Na "De heilige Ayaan" zie zemblabla 11 mei 2006 die zelfde avond Hirsi Ali uit NY na deels zien vooraf maar niet de hele uitzending in Nova door Twan Huijs: "Was u een economische vluchtelinge?" AHA: "Ja, dat heb ik ook uitgebreid verteld. Ik heb in een uh, volgens mij programma's. In mijn optredens zeg ik ook altijd als ik geconfronteerd wordt met 'Je hebt gelukzoekers', 'Maar ik ben de grootste gelukzoeker'

En heeft ze het voor deze hetze gemobiliseerde gajus een leuke suggestie voor de titel van de door publieksgelden betaalde documentaire gegeven. Want ze heeft ZELF gezegd dat ze haar geluk zoekt. En dat mag niet zonder biafrabuikje.

Op de website van de Staat nieuwsomroep Novatv.nl derhalve met "Tegelijkertijd leidt de uitzending van een Zembla documentaire over de leugens rondom haar vluchtverhaal tot haar vertrek uit de Nederlandse politiek". Zodat het geheel quad erat demonstratum ist.

Blijft de vraag of het beter is dat iemand dan "men" zoveel macht krijgt. Dan zou men er iets tegen kunnen doen. De men BV ikjes zijn onder het partijmacht juk van de kuddegeest, populistische volksmenners, geinstitutionaliseerd corrupte partij programmatuur en verfijnde promotiemechanismen want een termijntje in de kamer verhoogd de marktwaarde bij het bedrijfsleven. Vandaar dat velen zich niet herkiesbaar stellen.

Dagblad Trouw Hirsi Ali waarschuwt voor 'gevaar' Verdonk en het in de oorlog foute de Telegraaf nemen het nieuws braaf met foto over want voor politieke content heeft de krant geen geld en moet men zich met een armzalig ANP-nieuws abonnement behelpen.

De publieke omroep Staats nieuws TV nos.nl plaatst alvast op 20 augustus over de NOVA documentaire De Gelukszoeker 26 augustus een week tevoor het bericht;

VVD schaart zich vierkant achter minister Verdonk na kritiek op haar van oud-Kamerlid Hirsi Ali. VVD-partijleider Rutte noemt Hirsi Ali "rancuneus".

Ja, de Volks Vrouwen Domheid van oprutte uit de volksvertegenwoordiging door verdonkeremanen van paspoort wil ex-kamerlid Ayaan Hirsi Ali na het ontnemen van haar zetel het liefst de VVD uit want zoiets siert dit Haags bureaucratisch politieke verenigingen, partij en staats proletariaat.

In een interview met het tv-programma Nova zegt Hirsi Ali dat Verdonk geen ideeën en geen programma heeft. Volgens haar heeft de geschiedenis uitgewezen dat het gevaarlijk is als zulke mensen veel macht krijgen.

VVD-leider Mark Rutte neemt het in een reactie op voor Verdonk, die achter hem tweede staat op de lijst voor de Kamerverkiezingen van 22 november. Verdonk zelf wil niet reageren.

De vader van Verdonk heeft zeker als Indiëganger bij de marine leren vissen want tijdens het paspoort debat werd hij erg boos op de kamerleden over zijn doerak van een dochter en had hij, zo lazen wij in HP de neiging had een handgranaat die Tweede Kamer in te gooien.

Zo wilde deze Nederlands-Indië veteraan de guppen mores leren want dankzij de teevee lijken de volksvertegenwoordigers na uren voor de treurbuis zo op visjes in een aquarium. Hij werkte als militair in "Ons Indië" tijdens de politioneele acties ofzo zodat duidelijk wordt waar ijzeren Rita haar befehl ist befehl mentaliteit, vreemdelingenvrees en opsluitingsdrang vandaan heeft.

Schulz-Van Haegen (Verkeer en Waterstaat) spreekt zelfs over koppersnellers mentaliteit want Er lopen headhunters rond op het Binnenhof verlaat de politiek.

"Het is de afgelopen regeringsperiode echt een heksenketel geweest in de politiek, met onder andere de perikelen rond D66 en minister Verdonk en Ayaan Hirsi Ali. Balkenende is denk ik zo'n negentig procent van de tijd bezig geweest om de kikkers in de kruiwagen te houden, en is aan echt regeren dus maar weinig toegekomen."

Regeren wordt in 95 % door de ambtenaren gedaan en de Bak ellende III volgt na de verkiezingen 22 november. JP Balkenende was o.a. vice voorzitter van de "cristelijke" NCRV en kan goed met de publiek omroep overweg.


DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Bibi de Vries van de VVD stelt zich niet kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Bibi de Vries verlaat Kamer in het kielzog van Aartsen.

Daar is weinig aan verloren want Bibi de Vries heeft de lichte richting van atheneum Hageveld te Heemstede met moeite gehaald. Voor geschiedenis haalde ze amper een vijf vanwege de begripsvragen. Dat lag dan volgens haar aan de manier van lesgeven. Goed in talen en toch wiskunde 1 in het pretpakket om te mogen studeren.

Had grote moeite met open vragen en wel affiniteit met regeltjes.
vandaar de latere keuze voor belastingadviseur.

In de affaire over het Nederlanderschap van voormalig VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali zei De Vries dat Verdonk Hirsi Ali ,,opjaagde als aangeschoten wild''. ,,Als er ook maar iets gebeurt met Hirsi Ali zijn er mensen binnen de VVD die bloed aan hun handen hebben.'

Zijn er in de gedaante van mensen zal ze bedoelen. Men wast de handen gewoon in onschuld. Ceasar werd ook collectief door wel 20 senatoren doorgestoken, een zelfs et tu Brutus want apen doden ook periodiek hun soortgenoten. Dat hoort zo in de politieke arena want het volk wil bloed zien dus moeten er koppen rollen in deze afmaakcultuur waarbij iedereen die verkeerde informatie verstrekt wordt afgeschilderd als fraudeur, bedrieger of gelukzoeker oftewel golddigger en vluchteling uit economische motieven waar het aslylrecht niet voor bedoeld is.

De VVD voorlichting (c) - 25/8/2006 maakt bekend op Website Fadime Örgü dat Orgu zich niet kandidaat stelt na 8 jaar Tweede Kamerfractie mediabeleid en jeugdzorg.
Ja, met die grijze wolven in aantocht vanwege de ultra-rechtse coalitie zou ik het ook wel weten.

De Turkse moslimbroederschap wil net als de 88 brothers in Egypte geen vrouwen in de politiek want de enige vrouw op de kieslijst mocht niet in het parlement daar.

Toen ik voor het eerst een tekst van Mw Fadime las dacht ik hoe kan iemand die zulke
lege HAVO zinnen maakt Kamerlid zijn?. Misschien is dat de invloed van haar moedertaal. Zij heeft vast nooit oud Nederlands gelezen.

De VVD heeft nu eenmaal onvoldoende kader dus elders functies genoeg te verdelen.
Er wordt vast weer een middelmaat aangezocht dat eenvoudigweg niet in een zakelijke omgeving te handhaven zou zijn. Zo is de volksvertegenwoordiging tot volkseducatief instituut en politieke marketing van papierschuivers baantjesmolens verworden.

Die dijk van een meid Annette Nijs verdwijnt gelukkig in een forse wachtgeldregeling.

Jozias van Aartsen houdt niet van politiek en gaat ook weg. Van Aartsen ontketende een liberale perestrojka in zijn fractie. Hij gaf zijn partijgenoten veel meer ruimte dan zijn voorgangers en schrijft dat vanaf de oprichting binnen de VVD „een richtingenstrijd woedt tussen een naar populisme neigende stroming (...) en een vrijzinnige stroming (...)”

Een deel van zijn fractie begint te morren, met name de backbenchers die snakken naar een strakkere leiding. Diezelfde ‘werkbijen’ ergeren zich ook aan de bescherming die Van Aartsen biedt aan Hirsi Ali, een Kamerlid dat wel gretig gebruik maakt van de nieuwe politieke vrijheid in de fractie.

In NRC Handelsssblad 22 mei 2005 Diplomatie kan falen rond Hirsi Ali niet repareren schrijft Jan Melissen - Professor of Diplomacy at Antwerp University, Belgium, and in The Netherlands he lectures at the Clingendael Institute of International Relations and Leiden University;

Premier Balkenende zei dat hij zich zorgen maakt over de imagoschade die Nederland oploopt als gevolg van de berichtgeving in de buitenlandse media over de affaire-Ayaan Hirsi Ali. Hier ligt volgens hem een belangrijke taak voor Nederlandse ambassadeurs. Die moeten zich actief opstellen om de "schade te repareren".

De premier toont er weinig begrip van hoe de media werken en het lijkt dat hij onrealistische verwachtingen heeft van de Nederlandse diplomatie. Nadat de hele week in Europa over het beschamende schouwspel rond Hirsi Ali is bericht.

De suggestie dat ambassades de imagoschade in het buitenland wel even kunnen rechtstrijken, getuigt van een gebrek aan inzicht in wat de Nederlandse diplomatie nog kan doen als het leed eenmaal geleden is.

Dat de premier het handelsmerk van "Nederland als tolerant land" wil redden, doet de Nederlandse zaak dan ook geen goed. De Europese publieke opinie ziet achter de façade van tolerantie steeds vaker onverschilligheid, of erger. Dat is waarover de lezers van de Financial Times, Le Monde, Die Zeit, El País en de Wall Street Journal een aantal keren hebben kunne lezen.

No comments: