Thursday, September 02, 2010

Linzenkabinet gedogen ?

A quick search of the World Wide Web allows us to refine the image of the Netherlands as the Mecca of gedogen.*

"Hoe voelt de moslima zich die op maandagochtend met haar broodtrommeltje naar de verplichte inburgeringscursus gaat" schrijft Ab Klink 1-9-2010  met nog 9 dagen te gaan in de vastenmaand.

Geen idee, misschien gaat zij de eendjes voeren want het is ramadan en dat zou anders zonde van het brood zijn. Of haar groepsgenoten kunnen vanwege het cursusgeld geen eten kopen en bij uitdelen van voedsel hoort een hoofddoek anders vallen de haren eenvoudigweg in het aangeboden voedsel wat vanwege het onreine jazelfs haram-karakter daarvan in haar cultuur immers onvergevelijk zou zijn.
Voor welk jaar bekokstofden deze CDA-spindoctors teksten?

A. Klink verder over Wilders en gedoogakkoord "hij stelde bij de komende presentatie van het akkoord met een volstrekt en totaal (!) ander verhaal te komen dan de VVD en het CDA. Hij raadde de collega's aan om op dat moment maar een andere kant op te kijken"** en "De opmars van de PVV is dankzij het akkoord begonnen. De de-islamisering is aangebroken: hier en nu. Zoiets zal het wel worden"  Dus past daarvoor.


* The typical Dutch policy of gedogen, 'a nigh-untranslatable term that means looking the other way when you must'  The Dutch practice of gedogen, once referred to as see The Economist, 12 October 1996

** Dit vreemd genoeg in een Engelse betekenis terwijl gedogen eerder iets van dulden/toestaan of geduld/afzien als afwachten en niet letterlijk wegkijken, blik afwenden etc. dan met OGEN en eerder van gedoen komt zovan geeft teveel gedoe of brengt andere dingen in geding.

No comments: