Friday, October 06, 2006

Ayaan mijn Vrijheid: autobiografie of Ghostwriters

Ayaan Hirsi Ali boek ayaan mijn vrijheid in drie dagen uitverkocht. Bij www.ayaanmijnvrijheid.nl Uitgever Augustus enkele fragementen. Kleine bloemlezing uit eigen werk AYAAN HIRSI ALI LEEST Rubinstein's luisterboek, parool radio

nrc: Van pippi tot sherherazade kopt nrch boeken over de spookschrijver van Hirsi Ali's Mijn Vrijheid de autobiographie hirsi ali in boekrecencies.

Met nummer aflatende aantijgingen haar in kwaad daglicht te stellen betichtte deze krant eerder over Wal-Mart doneerde aan denk tank Hirsi Ali, Ayaan van goud zoekerij door zich met het insituut for public policy research te Washington, District Columbia VS in te laten.
Wordt het boekenbal soms in de rosse beurt gehouden,
ontbreekt hier een steunkleur, is het zetduiveltje bezig of is de schrijfster door de red light decoratie of traiteur garnering van langstrumpf etalage materiaal op het verkeerde been gezet?


En dat in Nederland! in de kwaliteitskrant
nrc boek recensies pippa ayaan

Hirsi Ali: parlement zwak en gewetenloos - Problemen met integratie onopgelost

De Tweede Kamer is zwak, gewetenloos en zonder geheugen.
Dat zegt het voormalig Kamerlid voor de VVD Ayaan Hirsi Ali vandaag in deze krant.

Hirsi Ali ging begin deze maand aan het werk bij de Amerikaanse denktank
American Enterprise Institute. Gisteren verscheen haar nieuwe boek, Mijn Vrijheid.

Hirsi Ali vindt dat de toegenomen omvang van vrouwenhandel in Nederland wordt genegeerd. Door de combinatie van het restrictieve vreemdelingenbeleid en de opheffing van het bordeel verbod zijn wij weer slaven handelaars van de ergste soort geworden, zegt Hirsi Ali.

Het probleem wordt nu doodgezwegen. Ich habe es nicht gewusst, is nu van toepassing op de moderne vrouwenhandel in Nederland.De conservatieve Amerikaanse denktank waar Ayaan Hirsi Ali werkt, steunt het controversiƫle winkelbedrijf Wal-Mart zonder openbaar te maken betaald te worden door een aan de retailreus verbonden organisatie.
Naast Hirsi Alis American Enterprise Institute steunen vier andere behoudende organisaties in interviews en ingezonden stukken in grote Amerikaanse kranten Wal-Mart zonder de financiƫle banden te openbaren. Dat onthulde The New York Times gisteren.
De relaties zijn een nieuw bewijs voor de gegroeide politieke invloed van Wal-Mart, na oliebedrijf ExxonMobil het grootste bedrijf ter wereld. Wal-Mart ligt onder meer onder vuur omdat het illegale werknemers s nachts in de winkels zou opsluiten en het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf uit de markt zou hebben gedrukt. Honderdduizenden vrouwen voeren een rechtszaak tegen het bedrijf omdat zij stelselmatig gediscrimineerd zouden zijn.
In aanloop naar de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen in november hebben prominente Democratische politici de aanval geopend op Wal-Mart. Senator Hillary Clinton is een van hen. Tijdens het gouverneurschap van haar man was zij nog commissaris bij Wal-Mart.
Hirsi Ali was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de organisaties en de Walton Family Foundation zijn de bedragen verwaarloosbaar en staan ze los van de uitlatingen. De Walton Family Foundation had volgens de meest recente cijfers in 2004 een budget van 609 miljoen dollar (480 miljoen euro). American Enterprise Institute haalde dat jaar 24 miljoen dollar binnen van diverse geldschieters.
De toenmalige hoofdredacteur van het huisblad van het American Enterprise Institute - hij werkt inmiddels in het Witte Huis - schreef in juni over wat wij noemen de Aanval van de Snobs die pogingen doen Wal-Mart af te schilderen als een duivelse plaag.

No comments: